Web Analytics Made Easy - Statcounter

عملیاتی شدن سامانه انتقال تصویر چک موسوم به «چکاوک» علاوه بر سرعت و دقتی که در عملیات بانکی ایجاد کرده، در حوزه منابع انسانی نیز تحولات مثبتی به همراه داشته است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ در بانک ملی ایران حدود 850 نفر از بخش پایاپای منفک شده و از آنها در سایر بخش‌هایی که با کسر کادر مواجه بودند، دعوت به همکاری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چند سالی است سامانه «چکاوک» برای پذیرش و پردازش الکترونیکی چک‌های کاغذی بین‌بانکی و انجام تراکنش‌های مبتنی بر آنها به صورت کاملاً الکترونیکی راه اندازی شده است.
در این سامانه به جای فیزیک چک، تصویر آن برای پردازش نهایی محتوا به بانک مربوطه ارسال شده و نتیجه پردازش به صورت الکترونیکی به شعبه پذیرنده چک بازگردانده ‌می‌شود.
در گذشته که سامانه چکاوک وجود نداشت، چک‌های واگذاری مشتریان حداکثر تا ساعت 11 صبح توسط تحصیلداران از شعب جمع آوری و به اداره پایاپای هر بانک ارسال می‌شد.
در اداره مذکور پس از تجمیع چک‌ها از ساعت 17:30 الی 18 در محل اتاق پایاپای اسناد بانکی، بانک‌ها به مبادله چک‌ها اقدام می کردند و در صبح روز بعد نیز تحصیلداران چک‌های عهده شعب را تحویل می دادند.
در این روند، حداقل زمان وصول و واریز وجه چک به حساب مشتری 48 ساعت بود.
فرصت ارسال چک‌ها و نیز زمان پاسخگویی برای شعب بسیار محدود بود که منجر به افزایش تعداد چک‌های برگشتی می‌شد.
از سوی دیگر مشکلات طاقت فرسای شغل تحصیلداری و نیز خطراتی مانند سرقت، موجب زیان و لطمه‌های زیادی می‌شد. هزینه بالای پرسنل، سوخت و تعمیرات خودرو و موتور سیکلت و فعالیت کارکنان ادارات پایاپای در ساعات غیر متعارف شبانه از دیگر تبعات منفی کار به روش قبل از چکاوک بود.
با این حال راه اندازی این سامانه، علاوه بر حذف تبعات منفی، سرعت کار را بهبود بخشید.
کاهش چشمگیر هزینه‌های پرسنلی، حذف مشاغل تحصیلدار و راننده و هزینه‌های متعلقه برای جابجایی چک‌های مشتریان، از جمله دستاوردهای اجرای این طرح بوده است.
پس از عملیاتی شدن سامانه چکاوک، زمان واریز وجوه چک‌های مشتریان به 24 ساعت، یعنی ساعت 6 صبح روز بعد از واگذاری چک کاهش یافته است.


باجه بانک ملی ایران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق افتتاح شد

همچنین باجه بانک ملی ایران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق، به مناسبت عید سعید فطر افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی بانک ملی ایران، این باجه زیر نظر شعبه پاکدشت در شهرک قیامدشت با حضور افشین کاظمی رئیس اداره امور شعب جنوب تهران بانک ملی ایران و آرمان نجات دهکردی معاون عمرانی دانشگاه آزاد واحد تهران شرق افتتاح شد.
رئیس اداره امور شعب جنوب تهران بانک ملی ایران در این مراسم که جمعی از مسئولان بانک، دانشگاه و اهالی شهرک قیامدشت در آن حضور داشتند، گفت: رسالت مراکز آموزشی بویژه دانشگاه‌ها در تربیت افراد متخصص و توانمند بسیار دشوار بوده و بانک ملی ایران از همین رو، همواره بدون در نظر گرفتن هزینه و فایده و با نگاه خدمت رسانی به قشر تحصیل کرده و فرهیخته دانشگاهی عمل کرده است.
کاظمی افزود: افتتاح این باجه علاوه بر برطرف کردن نیازهای مالی و بانکی دانشگاه، می‌تواند خدمات ارزنده بانک ملی ایران را به مردم شریف شهرک قیامدشت ارائه کند.
دهکردی معاون عمرانی دانشگاه آزاد واحد تهران شرق نیز در این مراسم ضمن قدردانی از تلاش و پیگیری مدیریت اداره امور در کسب مجوزهای لازم برای افتتاح باجه بانک ملی ایران گفت: فضای در نظر گرفته شده برای این باجه 110 متر مربع است که با اعتباری بالغ بر دو میلیارد و 500 میلیون ریال تامین شده است.
لازم به ذکر است پیش از این واحد مذکور در قالب گیشه و زیر نظر شعبه پاکدشت به دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق خدمات دهی می‌کرد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۳۱۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های تهران و روسیه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران در دیدار با سفیر فدراسیون روسیه در ایران که در محل دفتر رئیس دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به رو به جلو بودن روابط بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: بر اساس آنچه که در عرصه دیپلماسی می‌گذرد، شاهد هماهنگی بسیار خوب بین دیپلمات‌های ایران و روسیه هستیم و معتقدیم که این دیپلماسی باید در بخش علمی هم به همین میزان از اهمیت و قوت برخوردار باشد تا بتوانیم روابط سیاسی خوبی که بین دو کشور شکل گرفته است را از طریق دیپلماسی علمی پایدار و تقویت کنیم.

وی با ابراز خرسندی از برداشته شدن قدم‌های مثبت در سال‌های اخیر در مسیر تقویت دیپلماسی علمی و گسترش روابط علمی دانشگاه‌های ایران و روسیه، تاکید کرد: در کنار روابطی که هر یک از دانشگاه‌های ایران با دانشگاه‌های روسیه دارند، قریب یک دهه است که اجلاس مشترک رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه شکل گرفته است و شاهد برگزاری اجلاسیه‌های رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به صورت حضوری و مجازی و به میزبانی هر دو کشور بوده‌ایم.

رئیس دانشگاه تهران با یادآوری اینکه آخرین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه سال گذشته به میزبانی دانشگاه دولتی مسکو در روسیه برگزار شد، گفت: این اجلاس قرار است در سال جاری در ایران برگزار شود و دانشگاه تهران در حال تدارک این برنامه در تهران است.

مقیمی در ادامه به تشریح سابقه درخشان فرهنگ و تمدن ایران پرداخت و بیان داشت: یونسکو در سال ۲۰۱۷ میلادی دانشگاه جندی شاپور ایران را به عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در جهان معرفی کرد و در آن سال، قدمتی ۱۷۵۰ ساله را برای دانشگاه جندی شاپور ثبت نمود. این درحالی است که قبل از آن، رکورد قدیمی‌ترین دانشگاه دنیا برای دانشگاه بولونیا در ایتالیا با بیش از ۱۲۰۰ سال قدمت ثبت شده بود.

وی خاطرنشان کرد: هر چند ۹۰ سال از قدمت مجموعه فضاهای فیزیکی حال حاضر دانشگاه تهران می‌گذرد اما با توجه به قدمت سنت دانشگاهی در ایران، پیشینه دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران محدود به این ۹۰ سال نیست. شورای عالی انقلاب فرهنگی در اواخر فروردین ماه مصوبه‌ای گذراند که طی آن زمینه اتصال قدمت جندی شاپور به دانشگاه تهران مهیا شد. بنابراین دانشگاه تهران که به عنوان میراث‌دار دانشگاه جندی شاپور شناخته می‌شود و از طرفی نماد آموزش عالی ایران نیز است، با ۱۷۵۷ سال قدمت و پیشینه، آموزش عالی ایران را در جهان نمایندگی می‌کند.

رئیس دانشگاه تهران به انتظار نهادهای تصمیم‌گیر در جمهوری اسلامی ایران به منظور ایفای نقش محوری دانشگاه تهران در تعاملات علمی داخلی و بین‌المللی، گفت: فرصت خوبی فراهم شده است تا علاوه بر روابطی که در سال‌های اخیر با دانشگاه‌های روسیه برقرار کرده‌ایم، از منظر جایگاه و مأموریت جدیدی که به دانشگاه تهران در زمینه تدوین سند دانشگاه تمدن‌ساز سپرده شده است، بتوانیم نقطه عطف جدیدی را بین دانشگاه‌های ایران و روسیه ایجاد کنیم.

وی با اشاره به دعوت از رؤسای دانشگاه‌های برتر کشورهای مختلف از جمله روسیه به منظور حضور در آئین افتتاح بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همزمان با نودمین سال تصویب قانون تأسیس دانشگاه تهران در ۸ خرداد ماه ۱۴۰۳، گفت: در کنار این آئین می‌توانیم نشست‌های دوجانبه با رؤسای دانشگاه‌های جهان داشته باشیم.

مقیمی در این دیدار که رئیس دانشکده هوافضای دانشگاه تهران نیز حضور داشت، با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاه دولتی مسکو برای ساخت و بهره‌برداری از یک ماهواره تحقیقاتی مشترک، گفت: کارهای مطالعاتی و عملیاتی این پروژه تحقیقاتی آغاز شده و در جریان است، البته انتظار داریم که کار با سرعت بیشتری پیش برود.
دکتر الهام امین‌زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران نیز در این دیدار که با حضور دکتر مهدی فکور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران و دکتر دلاور مدیرکل امور اعضای هیأت علمی و دانشجویان بین‌الملل دانشگاه تهران برگزار شد، در برشمردن دیگر زمینه‌های علمی برای همکاری مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های برتر روسیه، از جمله در حوزه‌های مدیریت رسانه، حکمرانی و غیره اعلام آمادگی کرد و گفت: دانشگاه تهران در آئین افتتاح بزرگداشت سنت ۱۷۵۷ ساله سنت دانشگاهی که ۸ خرداد ماه در دانشگاه تهران برگزار می‌شود، میزبان رؤسا و هیأت‌های بلندپایه دانشگاهی از کشورهای مختلف از جمله روسیه است.

«الکسی ددوف» سفیر فدراسیون روسیه در تهران نیز که به همراه «ایگور دمکین» رایزن سفارت فدراسیون روسیه در جمهوری اسلامی ایران در این دیدار حضور پیدا کرده بود، با ابراز خرسندی از بازدید مجموعه‌ای دانشگاهی به قدمت دانشگاه تهران، همکاری علمی را یکی از مؤلفه‌های اصلی در روابط بین دولت‌ها دانست و برای گسترش همکاری‌ها و اقدام ویژه به منظور اجرایی‌سازی تفاهم‌نامه‌های موجود فی‌مابین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های روسیه اعلام آمادگی کرد و درخواست نمود تا زمینه‌ای به منظور سفر دانشجویان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مسکو از دانشگاه تهران و آشنایی با ظرفیت‌های تمدنی ایران فراهم شود.

کد خبر 6098199

دیگر خبرها

  • چرا بیمه سلامت حساب واحد بانکی ندارد
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های تهران و روسیه
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در تهران به کجا رسید؟
  • مدل جدید اعتبار سنجی بانک ها برای دریافت وام ؛ خلافی خودرو هم تاثیرگذار شد؟
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در پایتخت به کجا رسید؟
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است